Pijl terug Terug naar het overzicht
Opgelost
Probleem
Storing

Op deze pagina staat een overzicht van alle updates van de door jou gekozen melding. Indien de status van de melding is veranderd, kun je dit melden via support@antagonist.nl.

[DNS-storing] Onderbreking in dienstverlening

Updates voor deze melding via RSS Aangemaakt: 06-12-2018, 20:01

Datum / tijd

Omschrijving

07-12-2018
12:39

Vanuit onze monitoring ontvingen we gisteren om 19:24 uur de melding dat een server problemen ervoer. Bij controle leek er in eerste instantie geen merkbare impact te zijn.

Echter, rond 19:45 uur merkten we dat die er wél was. Er was sprake van een DNS-aanval. Op ons platform gehoste websites waren daardoor voor korte duur verminderd of niet bereikbaar.

We hebben daarom om 19:49 uur direct de statusmelding aangemaakt, terwijl we ondertussen de oorzaak onderzochten en het probleem oplosten.

Bij het onderzoek bleek het om een DNS-aanval te gaan die normaliter automatisch en zonder impact had moeten worden afgeweerd. Daarom hebben we geanalyseerd waarom dit hier niet zo was.

We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het doorvoeren van verbeteringen aan ons DNS-platform. Eén van de wijzigingen had niet het gewenste effect. Daarom hebben we die specifieke aanpassing gecorrigeerd, zodat dit probleem in de toekomst niet meer kan voorkomen.

Voor diegenen die hiervan op 6 december tussen genoemde tijdstippen impact hebben ervaren, nogmaals onze excuses voor de overlast. Bedankt voor je begrip!

06-12-2018
20:01

De oorzaak van het DNS-probleem is ontdekt en opgelost. We hebben maatregelen getroffen om herhaling hiervan te voorkomen. Excuses voor de overlast! We bedanken je dan ook voor je begrip en blijvende steun.

06-12-2018
19:49

Wij onderzoeken momenteel een gemeld probleem in onze DNS-servers. Websites zijn hierdoor mogelijk verminderd of niet beschikbaar. Binnen uiterlijk 30 minuten plaatsen we hier opnieuw een update.